Zomer van de Vleugel 2020

! Gelieve in te schrijven bij de organisator als je aan één van deze activiteiten wil deelnemen. Let op reservatiedatum ! !

Neem ook daags voor de activiteit contact op met de organisator om te horen of de activiteit doorgaat.

 

ZONDAG 28 JUNI, 10.00 – 12.00 uur Stiltewandeling in Natuurgebied Kooldriespark in Brecht

Het in-stilte-wandelen leent zich goed aan de blijvende vraag van de Corona-experten om voldoende afstand te houden, omdat we niet met elkaar praten. Tijdens de wandeling hoef je ook geen mondmasker te dragen, tenzij je dat zelf wil. Gelieve dit wel te doen tijdens de rit in de auto’s.
Hou je van de natuur? Voel je de behoefte naar een vorm van stiltebeleving? En wandel je graag?
DAN IS DIT AANBOD IETS VOOR JOU. ! Via de natuur dichter bij jezelf komen, meer in het hier en nu, meer lichaamsbewustzijn beleven en/of gewoon genieten van het in stilte wandelen … En dit in een rustige, mooie omgeving.

VERZAMELPLAATS: Bezoekersparking Kooldriespark

BEREIKBAARHEID: Wegbeschrijving met de auto vanuit Antwerpen: Neem de E 19 en volg tot afrit Brecht ( volgend op afrit St Job ) Houd rechts aan en sla rechtsaf aan rond punt ( de Ring ) Bij de rotonde sla rechtsaf in Veldstraat, volg tot aan de lichten, en sla rechtsaf in Gasthuisstraat Volg tot aan de lichten en sla linksaf richting Westmalle: is de Vaartstraat Volg de Vaartstraat gedurende +/- 1km tot aan de vaart Rijd over de brug en sla direct rechtsaf in Boudewijnstraat. Volg die gedurende 800m Links zie je De Cuveehoeve. Even voorbij de Cuveehoeve sla je linksaf. Direct links zie je de bezoekersparking Kooldriespark. Bij moeilijkheden kan je Marleen Vergauwen bellen : 0486 78 86 27.
Goede wandelschoenen zijn aangewezen.

Na de wandeling kan je mee een frietje afhalen aan het eethuis De Linden vlakbij het einde van de wandeling.
Begeleiding: Sabine Van Eupen, Tine Spruyt en Willy Bertiau

Laat weten of je wil carpoolen. We vertrekken stipt om 9.15 uur aan de parking van de Sint-Willibrorduskerk in Berchem.
Organisator: Sabine Van Eupen

0473 77 29 95 sabine.vaneupen@gmail.com

ZATERDAG 4 JULI, 13.00 uur Fietstour: Antwerpen, stad in transitie

Deze activiteit past perfect in het plaatje van de exit uit de Corona-quarantaine: samen fietsen. We houden zo vanzelf afstand en toch is er contact en beleven we samen iets. De fietstour kreeg vorm via mijn fietsuitstappen tijdens de lockdown.

De tour loopt langs knooppunten van het fietsnetwerk aan weerszijden van de Schelde. Het thema van de tour, stad in transitie, verwijst naar de veranderingen die onze stad, al dan niet recent, heeft ondergaan en in de komende jaren nog zal ondergaan. We starten aan het KMSKA, waar de renovatiewerken nog volop bezig zijn. We fietsen langs de voormalige Zuiderdokken en door de wijk Nieuw Zuid naar de kaaien. Vandaar gaat het langs de nieuw aangelegde kaaien naar de voetgangerstunnel. Op Linkeroever fietsen we, langs het Galgenweel, naar de nieuwe Regatta-wijk op Linkeroever, mijn toekomstige woonlocatie. We maken een ommetje rond Zwijndrecht om via de fietsersbrug over de E34 de linker Scheldeoever te bereiken op de plaats waar de toekomstige Oosterweeltunnel zal komen. Langs de Scheldeoever en het Sint-Annekestrand rijden we naar het veer dat ons naar het Steen en daarmee terug naar de rechteroever brengt. We rijden langs de rechteroever naar het kerkje van het voormalige polderdorp Oosterweel, voorbij de plek waar de toekomstige tunnel, die aan het voormalige dorpje zijn naam ontleent, de rechteroever bereikt. We keren vervolgens, via het Eilandje, terug naar de binnenstad. De tour eindigt aan de Kipdorpbrug en het vernieuwde Operaplein.

We verzamelen om 13.00 uur vóór het KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten) aan de Leopold de Waelplaats op Antwerpen Zuid. De tour is ongeveer 30 km. We fietsen in een rustig tempo, met meerdere stopplaatsen onderweg. Zo maken we de tour rond tegen ongeveer 18.00 uur. Aan het Sint-Annekestrand kunnen we een terrasje doen, als het niet te druk is.
 
Mee te nemen: mondmasker (verplicht op het veer van Linkeroever naar het Steen !), fietshelm, drinken en een tussendoortje voor onderweg.
Ook de nodige bescherming naargelang het weertype (regencape, zonnecrème, zonnebril, hoofddeksel, …)
We laten ons niet afschrikken door een korte regenbui, maar bij echt regenweer gaat de tour niet door!

Graag vooraf uw deelname melden tegen 1 juli.

Organisator : Jean-Marie Vandeursen
0476 55 01 67 jeanmarie.vandeursen@skynet.be

ZATERDAG 18 juli Minigolf

Zin om mee te spelen ?
Kom dan om 12.00 uur naar het minigolfterrein op de Eglantierlaan in Antwerpen (aan de Dikke Mee).

Nadien kunnen we nagenieten en bijpraten met een drankje op het terras.
Hongerigen kunnen daar ook een broodje eten.
Onkosten: € 5
Organisator: Lut Desart
03 830 17 92 0484 95 14 58 lutdesart@gmail.com

 

ZONDAG 26 JULI Zoektocht in de apotheek van het Sint-Janshospitaal te Brugge

Het Sint-Janshospitaal is één van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen van Europa met topstukken van Hans Memling, één van de prominenten van de Vlaamse Primitieven; alsook de apotheek, die er nog hetzelfde uitziet als in het midden van de 17e eeuw, met oa een authentiek receptenboekje van éne zr Eleonora Verbeke – apothekeres (1713-1786). (cfr programma vrt 1 ‘Meer vrouw op straat’).
Inkom : 12 euro, voor 65+ en groepen vanaf 15 personen : 10 euro
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, lift en WC
We maken ook tijd om in Brugge rond te wandelen, terrasje(s) te doen, kortom te genieten van wat we tegenkomen.
We reizen met de trein vanuit Berchem station: IC 1830 Oostende, vertrek om 9.12 uur op spoor 6.
Inschrijven t.e.m. 17 juli, dit voor reservatie museum.
Organisator: Sabine Van Eupen

0473 77 29 95 sabine.vaneupen@gmail.com

GEANNULEERD: ZONDAG 9 augustus Picknick + KUBB-spel

Geannuleerd wegens de coronamaatregelen.

Op een zomerse zondag samen picknicken en KUBB spelen in het park; dat kan reuzegezellig zijn!

Daarom nodigen we jullie graag uit om 12.00 uur op de parking van het Nachtegalenpark tegenover het Park Den Brandt, Beukenlaan, 2020 Antwerpen.
Iedereen brengt zijn eigen picknickzakje mee … en … veilig delen kan natuurlijk ook !
Daarna spelen we – onder begeleiding – het KUBB-spel, met als motto “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”.
Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Meebrengen : je goed humeur en natuurlijk ook de zon!

Organisator: Lut Desart
03 830 17 92 0484 95 14 58 lutdesart@gmail.com

 

GEANNULEERD: ZATERDAG 22 augustus, 13.30 uur Fietstocht +/- 30 km via fietsknooppunten richting Hoboken.

Geannuleerd wegens de coronamaatregelen.

We vertrekken om 13:30 uur op de Sint-Jansvliet voor de ingang van de Sint-Annatunnel.
Onderweg stoppen we aan een taverne om iets te drinken.
Best zelf ook nog een drankje meenemen.
We duimen voor aangenaam zomerweer en een sportieve ontmoeting !
We organiseren deze fietstocht ook als steun voor Broederlijk Delen, de organisatie die dit voorjaar veel inkomsten misliep door de Coronacrisis. Daarom vragen we 10 euro inschrijvingsgeld. Bij vertrek te betalen of vooraf storten op BE26 0014 8164 8829 van Hilde Broeckhoven, Haantjeslei 169/51 – 2018 Antwerpen.
Graag inschrijven vóór 15 augustus.
Organisator : Hilde Broeckhoven
0472 43 77 56 03 239 76 90 hildebroeckhoven@gmail.com

 

Nog spontane ideeën in de loop van de zomer?

Als je belangstelling hebt om samen met andere Vleugelaars nog meer activiteiten te doen dan wat hier vermeld werd (b.v. bij mooi weer gaan zwemmen in de zwemvijver van Boekenbergpark, een wandeling of fietstochtje langs knooppunten, …) en als je ermee akkoord gaat dat je mailadres wordt bezorgd aan andere belangstellenden voor deze extra-zomeractiviteiten, stuur dan vóór 30 juni een mailtje naar els.bervoets@live.com , met als onderwerp ‘De Vleugel zomer extra’.
Dan stuurt Els op 1 juli een mailtje naar de groep mensen die zich als belangstellende hebben aangemeld en weet hij/zij die het initiatief neemt om een activiteit te organiseren, wie mogelijk belangstelling heeft en wie hij/zij bijgevolg kan contacteren.
Uiteraard zorgt de initiatiefnemer ervoor dat de activiteit verloopt in overeenstemming met de geldende veiligheidsvoorschriften.

Aan iedereen een fijne zomervakantie en héél graag tot zaterdag 5 september om 18.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Heilige Geest-kerk voor de eerste viering van het nieuwe werkjaar !