Nieuwsbrief 2022 2023 nummer 5

Beste allemaal,
Een nieuw jaar in voorspoed en goede gezondheid dat wensen wij jullie van harte toe.
Met deze Nieuwsbrief sluiten wij het jaar 2022 definitief af en we hopen dat de informatie die we elke maand in 2023 weer gaan bezorgen jullie zal helpen  bij de opvolging van de Vleugelactiviteiten.   En dus zien we jullie graag komen op 7 en 21 januari  om 18 u. in de ontmoetingsruimte van de H. Geestkerk, Mechelse steenweg 135, 2018 Antwerpen.

Zaterdag 7 januari 2023

Viering met als thema:

 “Wie één leven redt, redt de mensheid.” (uit de Talmoed)

De Yad Vashemmedaille is de hoogste burgerlijke onderscheiding die de staat Israël uitreikt aan een persoon die door Yad Vashem, The World Holocaust Remembrance Center in Jeruzalem, erkend wordt als een Rechtvaardige onder de Volkeren. Je kan maar als dusdanig erkend worden als je zelf niet Joods bent, je vervolgde en met deportatie en/of de dood bedreigde Joden actief hebt geholpen en dat niet hebt gedaan uit eigenbelang of winstbejag, je dat gedaan hebt op gevaar van eigen leven, vrijheidsberoving en/of jobverlies, én de aanvraag moet worden ingediend door een Joodse persoon die door de Rechtvaardige geholpen of gered werd, of die hulp moet met documenten onomstotelijk bewezen worden.
De gereformeerde protestantse Rechtvaardigen Klaas en Julia Sluys-Schuyten en Henri en Truus Rooze-van Buuren staan in deze viering centraal omdat ook zij vandaag nog voor ons inspirerende rolmodellen kunnen zijn, wanneer ook wij er zijn voor kwetsbare, noodlijdende anderen wanneer deze in duisternis verkeren en zij nood hebben aan mensen die oog en oor voor hen hebben, die in hen geloven, die hen hoop geven en die hen met daadwerkelijke naastenliefde tegemoet treden.
Voorganger : Jan Maes
Hebben deze viering voorbereid: Jan Maes en Benedikte Wittoek.

Zaterdag 21 januari 2023: Zangavond

We gaan ons tijdens de bijeenkomst muzikaal verwarmen en gaan voor een groot deel afwijken van de gekende liederen van Oosterhuis, maar zullen aan de hand van ander repertoire verschillende mogelijkheden onderzoeken om de stem en bij uitbreiding het hele lichaam te gebruiken om te zingen. De zangavond zal plaatsvinden in de ontmoetingsruimte en iedereen is welkom: hoge stemmen, lage stemmen, (al dan niet) toonvaste stemmen en vooral enthousiaste stemmen!
Krissie zal ons muzikaal begeleiden.

Mededelingen

Vergadering na de viering op 7 januari.

We zetten een volgende stap in onze zoektocht ‘wat na juni ‘23? Kunnen we op een of andere manier een ‘doorstart’ maken? Is dat mogelijk en haalbaar?
Wil en kan jij iets mee organiseren? Denk aan een viering, samenkomst of kleinschalige deelgroep. Welk engagement kan jij opnemen en hoe vaak?
Op zaterdag 7 januari leggen we de engagementen samen en bekijken we wat mogelijk is.
Al wie meeleeft met De Vleugel heeft ondertussen een mail ontvangen met meer uitleg en een concreet taakoverzicht.
Moest je die mail per ongeluk niet ontvangen hebben, laat het even weten aan Harry Harding.

Benefietconcert voor Marte: is UITGESTELD naar een latere datum.  Wie reeds tickets kocht, krijgt ze terugbetaald

Jan (Schaeken) en Krissie  spelen op 14 en 15 januari opnieuw een benefietconcert, omringd door een uiteenlopend gezelschap van artiesten.
Wanneer? zaterdag 14/01/2023 om 20u of zondag 15/01/2023 om 11u
Waar? Betty Braemzaal, Karel Oomstraat 24, 2018 Antwerpen
Tickets? in VVK 17 €, aan de kassa 20 €,
VIP: arrangement: €50

Info en tickets: via https://wwc.resengo.com/benefietvoormarte

Stiltewandeling

Hou je van de natuur? Voel je de behoefte aan een vorm van stiltebeleving?
Sluit je dan op 22 januari van 10 tot 12 uur aan bij de stiltewandeling in het Mechels Broek aan het Provinciaal Recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Zie: https://devleugel.be/evenementen/evenement/stiltewandeling-12/
Info en aanmelden via sabine.vaneupen@gmail.com

Concert: 

Continuo Vocaal Ensemble en het Gamba Ensemble geven een uitvoering van de Missa Pro Defunctis van Cristobal de Morales op 4 februari om 20u. in Schoten.  Kaarten in voorverkoop via Bart Vermeulen.

 

Werkten mee aan deze Nieuwsbrief: Krissie – Els B. – Sabine – Jan M. – Harry

Als je voortaan deze nieuwsbrief graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mail naar harry.harding@telenet.be