Nieuwsbrief 2021 2022 nummer 10

Beste allemaal,
We zijn aan de laatste nieuwsbrief toe van het Vleugelwerkjaar  2021 – 2022.  In juli en augustus nemen we een rustpauze.  Maar niet getreurd zoals elk jaar is er weer een Zomer van de Vleugel die de mogelijkheid geeft tijdens de vakantie met elkaar contact te houden langs allerlei activiteiten.
De vieringen en de samenkomsten van De Vleugel vinden plaats in de kerk- of onthaalruimte van de H. Geestkerk Mechelse steenweg 135, 2018 Antwerpen.

Zaterdag 4 juni  Pinksterviering in de onthaalruimte met als thema:

‘Bezield en bezielend enthousiasme’   

Het Hooglied van de Liefde en het Pinsterverhaal zijn de teksten die centraal staan.
Maar het zal deze keer een viering zijn zonder de pianobegeleiding van Krissie (zij is dan op vakantie met haar gezin).   Van de nood werd een deugd gemaakt en dus zal de viering rijk geïllustreerd worden met muziek en videofragmenten van o.a. Youtube.
Deze viering werd voorbereid door Jan Maes en Benedikte Wittoek én voorgelegd en na feedback goedbevonden door leerlingen, die rooms-katholieke godsdienst volgen op de Stedelijk Lycea Topsport en Expo!
Na de viering wordt er een receptie aangeboden naar aanleiding van het Pinksterfeest en de zestigste verjaardag (28 juni) van Jan Maes.   Er is geest-rijke cava, sprankelende kinderchampagne en parelende Bru voorzien.

Zaterdag 18 juni  Poëzieavond: met als thema

“Tracht de verwonde wereld te bezingen. . “

Een vers van A. Zagajewski wordt als rode draad genomen.
Deze poëzieavond werd voorbereid  door Jos Cleymans en Hilde Verbeuren.
Na de viering rond 19u30 is er een concertje van Krissie voorzien.  Zie onder de mededelingen.

Mededelingen:

–     Op 18 juni, na de poëzieavond, zal Krissie de Waard voor de vleugelgangers een concertje geven in de kerk als afsluiter van het vleugeljaar.  Iedereen is hartelijk welkom.  Het begint rond 19u30, er is dus nog tijd tussen de samenkomst en het concertje om een eigen meegebracht boke te verorberen in de onthaalruimte.  Koffie en thee is ter plaatse.

–   Zomer van de Vleugel:  We zijn volop bezig een activiteiten-programma op te stellen voor onze ‘Zomer van de Vleugel’.    Maar we kunnen best nog suggesties gebruiken.  Heb je een goed idee en je wilt dat ook trekken laat het weten aan Hilde Broeckhoven(hildebroeckhoven@gmail.com ) tot 10 juni.  We willen op 18 juni bij de laatste vleugelslag van dit werkjaar de folder uitdelen en op de website zetten.Er is één activiteit waarvoor je nu al kan inschrijven:
– Zaterdag 9 juli om 14 uur  wordt er een huisconcert door Beatrice Van der Linden gegeven ten huize van Annemarie Heesen in Borgerhout.  Beatrice speelt eigen composities en bewerkingen op haar tiensnarige gitaar.  Inkom is € 10.
Om te weten of dit kan doorgaan, zou Beatrice graag uiterlijk tegen 18 juni willen weten of er minimum 6 inschrijvingen zijn.  Daarna kan nog ingeschreven worden tot maximum 15 personen.
Dus: de snelle beslissers die dit niet willen missen:  schrijf je nu al in bij Annemarie 0478 544 207 of op annemarieheesen@gmail.com

Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Hilde B. – Annemarie – Hilde V. – Jan Maes – Harry

Als je voortaan deze nieuwsbrief graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mail naar harry.harding@telenet.be