Nieuwsbrief 2021 2022 nummer 9

Beste allemaal,
Zoals gewoonlijk kondigen we met een nieuwsbrief de viering en de samenkomst van de komende maand aan, deze keer dus de maand mei.  Onze activiteiten gaan door in de kerk of in de ontmoetingsruimte van de H. Geestkerk, Mechelsesteenweg 135,  2018 Antwerpen telkens om 18 uur.

Zaterdag 7 mei :   Viering met als thema:  Goed leven met kwetsbaarheid en beperking

We streven allen naar een goed leven in verbondenheid met anderen. Ongetwijfeld worden we geconfronteerd met kwetsbaarheid en beperkingen bij ons zelf en onze medemensen.
Deze viering is geïnspireerd op het boek ‘ Goed leven met kwetsbaarheid en beperking’ geschreven door Dirk De Wachter en Manu Keirse  (Lannoo Campus 2020).
We zoemen kort in op de vele gedaanten van een beperking en op handvaten om hiermee een betekenisvol leven uit te bouwen. Dit met aandacht voor kracht, hoop, herstel en zelfbeschikking.
Jan De Meulder gaat voor.
Vinnie Verweire brengt een getuigenis aansluitend bij haar persoonlijk leven.
De viering werd voorbereid door Lydia, Anne-Mie, Jan DM, Maria en Tinne VR.

Zaterdag 21 mei :  Meditatie met als thema  Vertrouwen

Zoals steeds komen we samen om ons te laten inspireren door stilte, muziek en bezinningsteksten rond het thema vertrouwen. Mediteren is evenals vertrouwen: loslaten, je overgeven, accepteren wat het leven brengt. Vertrouwen geeft brandstof aan hoop en optimisme, het zet je aan om op het gekozen pad te blijven en richt de blik naar wat heilig is. Kan dat ook wanneer de dingen ons tegenzitten, de aarde opwarmt, covid mensen vereenzaamt, de oorlog in Oekraïne woedt? Kunnen we blijven geloven en vertrouwen in het goede? Deze samenkomst wil ons daarbij helpen en bemoedigen.  Jos Clymans leidt de meditatie
De meditatie werd voorbereid door Willy en Jos.

Mededelingen:

eindconcert:

als afsluiting van het Vleugeljaar 2021 – 2022 gaat Krissie een eindconcert verzorgen op 18 juni  na onze bijeenkomst van die zaterdag. Verdere details volgen nog.

 

lenteuitje:

Concert : Edwig Abrath dirigeert het concert ‘Lenteuitje’ op vrijdag 6 mei om 20 u. in de kerk Sint-Anna-ten-Drieën Hanegraefstraat 1, Antwerpen-Linkeroever.  Zie https://kunsthumanioraklassiek.be/multimedia.html

 

Concert van de Opstanding:

Concert: Bart Vermeulen is lid van het koor Continuo.  Op zaterdag  21 mei geven ze een ‘Concert van de opstanding’ in de O.L.V. Koningin-kerk te Schoten.

 

Verstaanbaarheid in de kerk van de H. Geest: 

We doen opmerken dat er een GEHOOR-RINGLEIDING in de kerk lis geplaatst.  Als je over een hoorapparaat beschikt met die  toepassing erin dan kun je draadloos en duidelijk meehoren wat in de micro gezegd wordt.

Maandagmiddagmeditatie

(opgestart en een tiental jaren geleid door Jan Verachtert).

Uitnodiging aan iedereen die een uur wil mediteren onder de professionele begeleiding van Bert Caeckelberg in de ontmoetingsruimte naast de
H. Geestkerk.  Het is een wekelijks rendez-vous om bij jezelf te komen en je te oefenen in de aandacht, gelijkmoedigheid, vriendelijkheid,                    mededogen.  Het kan je helpen om met meer aandacht naar jezelf en de wereld te kijken en de ware aard der dingen te ontdekken. Het kan je            ook helpen om sterker in het leven te staan en overeind te blijven wanneer stress en tegenslagen je uit evenwicht dreigen te brengen.
Meer info bij Jos Clymans en Maria Polfliet.

Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Hilde B. – Jos – Krissie – Bart – Els B. -Harry

Als je voortaan deze nieuwsbrief graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mail naar harry.harding@telenet.be