Nieuwsbrief 2020 2021 nummer 8

Beste allemaal,

Het corona-virus is taaier dan we ooit konden vermoeden en het heeft dus een grote impact op ons Vleugel-samenkomen.  Maar we vinden wel steeds opnieuw andere vormen om het gevoel van samenhorigheid levendig te houden.
Dat zal ook zo  zijn voor de Paasviering.

– Jan De Meulder las in een tekstje van Ronald Sledsens: “Pasen is een moment waarop God je een zoen wil geven omdat jij eraan toe bent.  Door Corona mag er helemaal niet gezoend worden, maar God is vindingrijk genoeg om dat toch veilig te doen zolang we niet met z’n allen gevaccineerd zijn. ”

We zullen Pasen elk in onze eigen bubbel moeten vieren.  Onze eigen uittocht uit Egypte.  Ons verlangen naar het licht, op de eerste dag.  Elke ziel is een vonk gewekt uit het grote levende vuur, het paasvuur.

In de paasmeditatie zullen een aantal teksten en beschouwingen worden aangereikt, afgewisseld met liederen van Oosterhuis  We kunnen ze thuis meezingen of mee neuriën rond een kaars en ons zo met elkaar verbonden weten.  De meditatie is ook een ruimte voor eigen voorbeden of mensen die we aanwezig willen brengen.
Deze digitale meditatie kun je volgen op onze website vanaf 3 april om 17 uur: klik hier

Tot Paaszaterdag 3 april om 18.00u in verbondenheid.

Zaterdag 17 april  Wandelmeditatie

Heel veel mensen hebben het wandelen opnieuw ontdekt, in gezelschap of alleen. Ga je alleen op stap, nodigt wandelen al vlug uit tot meditatie. Je maakt een uitstap naar de stilte, je geniet van alles wat je zintuigen waarnemen en je krijgt de mogelijkheid om even tot jezelf te komen. We nodigen jullie online uit mee op ‘wandelmeditatie’ te gaan en je te laten inspireren door stilte, muziek en enkel inspirerende teksten om midden de dagelijkse beslommeringen even op adem te komen en tijd te maken voor ruimte en rust. Willy en Jos gaan mee op pad.
Op 17 april wordt een mail verstuurd die je bij de meditatie brengt.

De link was beschikbaar tot 29 april.

Mededelingen:

De stiltewandeling van zondag 25 april wordt wegens de coronamaatregelen verplaatst naar een latere, nog te bepalen datum

 

Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Jan DM – Willy – Sabine – Anne – Harry

Als je voortaan deze nieuwsbrief graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mail naar harry.harding@telenet.be