Nieuwsbrief 2020 2021 nummer 7

Beste allemaal,

De corona blijft ons verder in afzondering houden en zo kan de viering van 6 maart niet doorgaan met volk aanwezig. Om dit te verhelpen hebben we deze keer een opname van de viering gemaakt in de kerk. Daar was voldoende ruimte en er kon ook gezongen worden. Via onze web devleugel.be kunt U vanaf zaterdag 17 uur een link vinden om op youtube deze viering mee te volgen:  (de link was beschikbaar tot en met 18 maart 2021)

Zo hopen wij dat we met velen verbonden kunnen kijken en luisteren naar de viering. Maar je kan ook kiezen voor een later moment. De link blijft actief tot en met 18 maart 2021.
Het thema is een beladen thema uit het Matheus evangelie: Oordeel niet, of je zal geoordeeld worden, kijk eerst naar de balk in eigen oog voor je naar de splinter kijkt in een ander oog… Constant vellen wij oordelen, de gazetten staan vol, onze gesprekken… zucht… het oordelend vingertje komt weer kijken. Een viering voorbij de schuldgevoelens, maar toch eerlijk kijkend naar onszelf en een ander. Het zoeken naar evenwicht in de eigen innerlijkheid.

Wij hopen dat dit toch even de verbondenheid mag voeden, het verder samen voeden van het spirituele leven…
Voorganger: Bert Lodewijckx, Toelichting: Annemarie Heesen.
Lutgard Vranken en Hugo de schrijver hebben de viering mee voorbereid.
Krissie  de Waard speelt piano en Kristel Verpoten zingt.

– De geplande meditatie van 20 maart kan helaas niet doorgaan.

Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Bert – Hilde – Harry.

Als je deze nieuwsbrief voortaan graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mailtje naar harry.harding@telenet.be