Nieuwsbrief 2019 2020 nummer 1

Beste allemaal,
Op 7 september start de Vleugel met het nieuwe werkjaar 2019 – 2020, een jubileumjaar van ’25 jaren Vleugel’ .  Tijd dus om een nieuwsbrief door te sturen naar de vleugelgangers.
Zo weten jullie wat er de eerstkomende weken staat aan te  komen van vieringen en  bijeenkomsten en geven we enkele mededelingen.
Zoals bekend  vinden de vieringen en bijeenkomsten plaats op de 1ste en 3de zaterdag van de maand (niet in juli en augustus) telkens om 18 uur, in de ontmoetingsruimte van de H.Geestkerk, Mechelsesteenweg 135 in Antwerpen.  Iedereen is steeds welkom.

Viering van zaterdag 7 september:  Thema : ‘Geroepen’

We kennen allemaal het woord ‘roepen’. Dit woord kan op verschillende manieren ingevuld worden : we kunnen anderen roepen, hen vragen om hulp;
we kunnen anderen roepen, omdat ze ons niet gezien hebben en we graag een praatje zouden maken;
we kunnen ook zelf geroepen worden, omdat we aan een ander zijn voorbij gegaan of omdat we gevraagd worden iemand te helpen.Iedereen weet zich op een gegeven moment wel eens ‘geroepen’, maar dit kan op diverse manieren gebeuren en ook op verschillende manieren
begrepen worden …
Bruno Swinnen geeft de toelichting
Marijke Verrelst gaat voor.

Bijeenkomst zaterdag 21 september: Thema: Palestina

Van 8 tot 17 april nam Jean-Marie Vandeursen met een 20-tal medereizigers deel aan een inleefreis georganiseerd door Broederlijk Delen naar Israël en de Westelijke Jordaanoever.  Ze maakten er kennis met de rijke cultuurhistorische achtergrond van de regio, de natuur ook, maar vooral de harde realiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict en de partnerorganisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt met het oog op een duurzame en rechtvaardige oplossing voor het conflict.  Tijdens deze bijeenkomst blikt hij terug op de intense ervaringen van de reis.

Mededelingen:

Bekijk zeker ook de Nieuwsbrief van Vleugel-plus:
je vindt hem hier
Beginuur van de vieringen/bijeenkomsten:
Enkele aanbevelingen i.v.m. de nieuwe locatie van de Vleugel:  we mogen voor onze activiteiten beschikken over de vernieuwde en moderne onthaalruimte van de H. Geestkerk.  Maar deze ruimte is natuurlijk niet volledig afgestemd op al onze wensen.  Zo is de onthaalruimte slechts bereikbaar via de pastorie die bewoond is op de eerste verdieping. Voor de veiligheid van de bewoners, moet de vrijwilliger die het onthaal doet, bijgevolg ook de toegang in het oog houden.  Dit willen we graag op ons nemen maar we kunnen niet verwachten dat deze vrijwilliger een deel van de viering/bijeenkomst moet missen.  Daarom wordt heel dringend gevraagd om op tijd te komen want de deur gaat om 18 uur dicht.  In uitzonderlijke omstandigheden kan je eventueel vooraf naar een van de kosters bellen.
Bedankt voor jullie begrip.
Website van de Vleugel: intranet
Vleugelaars kunnen een login op het intranet aanvragen door een mailtje met in het onderwerp: ‘De Vleugel: aanvraag login’ te sturen naar  anne_willocx@hotmail.com  of els.bervoets@live.com
Oproep voor medewerkers
Onze nieuwe trekker Annemarie is op zoek naar enkele mee-denkers  voor de “Liefdevol herdenken wij”– viering van 2 november.
Op dit moment zijn ze nog met 2, maar een beetje meer geeft hun vast meer inspiratie ! Heb je zin, interesse, inspiratie …  neem dan contact op met annemarieheesen@gmail.com
Zodra het groepje voltallig is, wordt een afspraak gemaakt voor een samenkomst.  Alvast bedankt.
Bekijk zeker ook de rubriek ‘Rondom De Vleugel’, om nog andere waarevolle initiatieven te vinden.
Je vindt deze rubriek hier.
Werkten mee aan deze nieuwsbrief:  Marijke – Els B – Jean-Marie – Annemarie – Harry
Als je deze nieuwsbrief voortaan graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mailtje naar harry@devleugel.be