Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 6

Beste allemaal,
Met het eind van de maand in het zicht is het tijd om het Vleugel-programma van maart door te sturen.
We komen zoals steeds samen in de Sint-Annakerk in de Goedendagstraat 46, Borgerhout.  Steeds welkom !

Zaterdag 2 maart om 18 u:  De wijsheid van oude mensen in de Bijbel

De Bijbel is rijk aan oude mensen die nog een bepalende rol spelen in het verdere verhaal of op het moment dat ze er zijn.  Oude mensen worden niet afgeschreven zoals zo vaak in onze cultuur. De rijkdom aan verhalen is zo groot  dat we een keuze  gemaakt hebben om stil te staan rond de figuur van Nicodemus in het Johannes evangelie. Niet stokoud maar wel op jaren zoals vele vleugeldeelnemers.  Een man in crisis maar met een toekomst.  We belichten deze figuur door een hervertelling van het verhaal en een toelichting van Annemarie Heesen over de innerlijke weg van het ouder worden.  Je hoeft niet  oud te zijn om de rijkdom van dit verhaal te smaken.
Paul Kevers gaat voor.

Zaterdag 16 maart om 18 u:  Meditatie rond Warmte

We hebben zowel lichamelijke warmte nodig als psychologische:  iemand om mee te praten, iemand die ons kent en waardeert.  Iemand die om ons geeft.  Het is een eigenschap die de kern van vriendelijkheid raakt.  Samen met muziek van de chalumeau en stilte zullen teksten rond  “warmte ” de meditatieviering vormgeven.
Jos Clymans en Willy Bertiau bereiden de meditatie voor.

Mededelingen:

– Vleugel Plus:   Omvat activiteiten georganiseerd door Vleugelaars, maar die ook open staan voor(nog) niet-Vleugelaars.  Deze activiteiten zijn er om nieuwe wegen te verkennen, verrassende ervaringen te delen en onze verbondenheid te voeden.  Voor meer info: zie bij de rubriek ‘Vleugel Plus’

– Tentoonstelling : Op 25, 26 en 27 jan was er in het Oud Badhuis een artistieke tentoonstelling voor buurtbewoners van Antwerpen- Noord.  Ook Hugo Vereeck nam deel en raad eens wie de wedstriijd won?  Juist,   Hugo.  Hartelijk proficiat!

Werkten mee aan deze nieuwsbrief: Bert – Willy – Maria – Harry.

Als je deze nieuwsbrief voortaan graag in je mailbox zou ontvangen, stuur dan een mailtje naar harry.harding@telenet.be