Nieuwsbrief 2017/2018 nummer 8

Beste allemaal,

Met de plotse dooi staat ook de lente ineens voor de deur. De dagen worden een stuk langer en ... warmer. Misschien een goede reden om gemakkelijker naar de Vleugelvieringen te komen.   Je bent altijd welkom elke zaterdag om 18 u in de Sint-Annakerk, Goedendagstraat 46 te Borgerhout.

Vanaf volgende  zaterdag begint de cyclus

'Van Angst naar Vertrouwen'

Angst is de meest ondermijnende emotie die er is.  Iedereen worstelt er mee.  Angst kan zich voordoen in allerlei vormen en gradaties en dringt zich op in vele verschillende situaties.  De overstap naar vertrouwen en hoop is in alle gevallen te maken.

Zaterdag 10 maart: 'Leven we in een cultuur die door angst gedreven wordt, of zijn er ook bakens die ons vertrouwen geven.                                                                                                          Toelichting :  Egbert Rooze.  Marijke Verrelst gaat voor.

Zaterdag 17 maart: 'Angst vermijden is soms het leven vermijden, is niet durven leven'.

Toelichting:  Vinny Verweire. Paul Eylenbosch is gastheer.

 

Zaterdag 24 maart: Liedavond

Het thema van deze avond is: 'over ongelezen boeken en zelden gezongen liederen'.

We zingen liederen die ons op weg leiden naar ¨Pasen en Pinksteren en we laten ons daarbij inspireren door een beschouwing over 'de waarde van het ongelezen boek'  van Gerard Bodifée.

Edwig  leidt de samenzang. Krissie begeleidt aan de piano en Mimi op de dwarsfluit.

 

Zaterdag 31 maart:  Pasen  Van 'Van wonde naar verwondering'.

Mieke Van Steelandt  en Paul Kevers gaan voor.


Oproep: voorbereiding Bijbels leerhuis op 5 april

Op 28 april is er een bijbelse viering gepland waar we werken met de teksten van de zondagse viering in de oude liturgie.  In dit kader organiseer ik een bijbels leerhuis waar we deze teksten gaan lezen met een korte commentaar om dan zelf in gesprek dieper op de teksten in te gaan. Ieder mag zijn zeg doen, ieder kan op een eigen wijze deze teksten lezen en interpreteren of je speelt in op de korte commentaar. Zo beginnen de teksten te leven en krijgt dit alles een eigen inhoud die groeit tijdens het gesprek. Met die inhoud geven we dan vorm aan een viering die doorgaat op 28 april. Wie mee wil komen wroeten met deze oude teksten is dan ook uitgenodigd op 5 april, bijbels leerhuis. Te 20 uur in de Wouter Haecklaan 1, app F8 , 2100 Deurne. Graag een seintje indien je graag komt. Tel 0475 44 87 64 of een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Iedereen is welkom.

Mededelingen:

Stiltewandeling op 11 maart

Via de natuur dichter bij jezelf komen, meer in het hier en nu, meer lichaamsbewustzijn beleven en/of gewoon genieten van het in stilte wandelen.....En dit in een rustige, mooie natuurlijke omgeving.

Dat doen we op zondag 11 maart van 10 tot 12 uur in het park Vrieselhof in Ranst (Oelegem). We verzamelen op de eerste parking die je tegenkomt, van Vrieselhof ‘Remise’, Schildesteenweg, 95, 2520 Ranst. Carpoolen kan vanaf de parking aan de St.-Willebrorduskerk in Berchem, waar we stipt om 9.15uur vertrekken.  De wandeling is ongeveer 5 km lang en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Laat eventueel weten dat je komt aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   gsm: 0473/772995. Carpoolers, zeker contact opnemen.

Wintergroenten

Op donderdag 8 maart verwelkomt de Kunsthumaniora van de Karel Oomsstraat,  Antwerpen  u opnieuw in AMUZ voor de derde editie van Wintergroenten. Dit jaar soleren Maya Descheemaeker (gitaar), Louise Waeterschoot (fluit), Wiktoria Krawczyk (viool) en Balder Dendievel (hobo) in werk van Heitor Villa-Lobos, Cécile de Chaminade, Camille Saint-Saëns en Richard Strauss. Het orkest van de Kunsthumaniora staat onder leiding van Edwig Abrath.

 

Werkten mee aan de  Nieuwsbrief:  Bert - Edwig - Lydia - Paul K.-  Els B. - Harry

 

 

Welkom...

...welkom op onze website.(Vleugel)

Kalender

November 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Nieuw

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 2

Inloggen